sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Vi har ju för fan inget socialdemokratiskt parti längre.

Publicerad 2017-08-29 22:49:00 i Politik ,

Vi har ju för fan inget socialdemokratiskt parti längre säger min samhälls intresserade klasskompis. Jag vill instinktivt protestera men inser när jag lyssnar på honom att han tyvärr har rätt i det han säger.
Det är sorg för mig att det förhåller sig på detta sätt. Det finns många demokratiska socialister som är medlemmar och kämpar politiskt i det parti som heter socialdemokraterna. Men parti-ledningen driver inte längre ett demokratiskt socialist parti. Utan ett parti där Stefan löven är ledare och påstår sig inte förstå det här med höger och vänster. Vilket jävla skämt säger jag en fd fackpamp som inte förstår höger vänster i politik. Det är naturligtvis inget jag tror på överhuvudtaget. Självklart är Stefan löven röd i sitt hjärta. Sjävklart förstår han höger och vänster något annat vore ju omöjligt han har ju ägnat hela sitt liv åt klasskampen i det som kallas arbetarrörelsen ditt både metal-arbetarförbundet han arbetar för och partiet han gick med i som 15 åring ingår. En rörelse som utgår ifrån marxismen. Partiet påstår också att de är ett mitten parti. Då jag själv absolut inte identifierar mig som tillhörande mitten politiskt så reagerar jag negativt på dessa utspel. Jag vet också att inte minst de fackligt aktiva socialdemokraterna står för en mera ärlig och tydligt vänster orienterad socialdemokrati.

Varför gör dem då så här ?
Min analys är att dagens människor inte utgår ifrån höger vänster när de röstar. Utan människor utgår idag enbart ifrån sig själva och bryr sig enbart om det som rör dem själva här och nu. Vad de politiska partierna då gör som reaktion på detta är att gå ifrån att ha visioner och drömmar om en bättre värld som de försöker förmedla till väljarna. Till att istället bli mera marknads anpassade och känna av vad olika grupper av människorna tycker är viktigt. Sedan försöker de göra politisk utspel utifrån vad de tror människor önskar. Ett tydligt exempel på det är socialdemokraternas senaste utspel om flera poliser. Trots att vi vet att i samhällen med stora ekonomiska skillnader är kriminaliteten högre. Så är det sådana här åtgärder socialdemokraterna kommer med. Istället för att komma med förslag som ligger i linje med den ideologiska linjen. Nämligen att om vi genom politiska åtgärder lyckas minska de ekonomiska skillnaderna och minska bostads segregationen så minskar också kriminaliteten och behovet av poliser. Men detta är inte vad väljarna önskar sig. De önskar sig hårdare tag emot brottsligheten. Men det måste anser jag vara ett socialdemokratiskt partis uppgift att övertyga väljarna om sin sin egen ideologiska övertygelse.

Detta anser jag gäller alla politiska partier, populisten och marknads tänkandet kring att få väljarna att välja vårt parti måste upphöra. Det handlar inte om att välja tvättmedelsmärke. Det här handlar om demokrati. När Socialdemokraterna liksom Moderaterna flyttat sig emot mitten och tonat ned sin vänster respektive höger position så har Liberalerna fått det särskilt svårt. Vilket jag tror kan förklara varför de valt en konservativ gubbe med tydligt arbetar fientliga åsikter. De måste helt enkelt locka nya grupper av väljare.


Det finns enligt mig fyra politiska partier som står för sin egen politik utan att marknads anpassa den. Det är det konservativa partiet kristdemokraterna. Men också feministiskt intiativ samt vänster partiet och miljöparitet. Vi ser också på valresultaten att det inte lönar sig att ärligt stå för sin egen politk. Vilket får mig att fundera över om det är så att vi har de politiker vi förtjänar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela