sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

De priviligierade klasserna fruktar jämlikheten mer än de fruktar fascismen

Publicerad 2016-09-14 23:51:00 i Allmänt,

Björklund va fan...... 
 
Jag är en socialdemokrat som har en mycket vänligt inställning till den socialliberal ideologin. Jag tror på demokratisk socialism men ser inte socialliberaler som någon självklar motståndare. 
 
 Men vad fan sysslar du med?
 
Jämför du vänsterpartier med SD ? Det är så osmakligt att det inte ens borde bemötas, du borde skämmas. Vänsterpartiet har funnit länge och aldrig hotat demokratin (att de ovetandes om folkmord, förtryck och diktatur gav sitt stöd till vad de trodde var socialistiska länder.) är något som är hände för länge sedan och som de i dag tar avstånd ifrån. Här i Sverige har de kämpat för rättvisa och jämställdhet precis som ni liberaler också gjort innan ni tappade bort er ideologiska kompass fullständigt.
 
Du låter som värsta sortens försvarare av de härskande klassernas priviligierade ställning. 
 
En priviligerad ställning som fascismen vare sig i dag eller i går hotat. Det är väll därför ni borgare har mera att frukta vad gäller vänstern? De talar om jämlikhet och rättvisa det är skrämmande för er priviligierade jag vet. Fascismen är inget hot emot er då de utsätt svagare grupper  till syndabockar för de konsekvenserka eran priviligierade ställning skapat I samhälle 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela