sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Vem tjänar på pengar på vad är en fråga som behöver ställas?

Publicerad 2016-06-19 23:00:00 i Politik ,

Folk vet inte och förstår inte vad det är som händer. De behöver börja ifråga sätta vem som står bakom alla olika budskap. Vem tjänar på pengar på vad är en fråga som behöver ställas? Det är inte utlänningar som tar arbetena ifrån Svenskarna det är kapitalisterna som ger arbetet till människor från andra länder eftersom de arbetar billigare. Inte deras fel på något sätt de är arbetare precis som oss. Det är medborgarskapet som tack vare eu inte längre kan skydda arbetarklassen ifrån konkurrens utifrån. Marknads-liberalerna jublar naturligtvis över detta. Äntligen går att pressa tillbaka villkoren och öka mervärdet. De hyffsat privilegierade medborgarna med tjänstemanna status vars arbetsuppgifter inte lika lätt kan ersättas och kontrolleras av arbetsgivaren har ofta svårt att förstå hur deras egen situation skiljer sig åt emot många LO medlemmars arbetssituation. Det kan sannolikt vara svårt för dem att relatera till hur det skulle upplevas om det var så att de själva kunde bli ersatta av en annan människa i morgon. En människa som kanske inte ens kan ett ord svenska eller engelska. Därmed blir detta något som hittills sätt enbart drabbat Lo yrken. Samt gjort att medelklassen med tjänstemanna yrken inte bryr sig om detta. De kan till och med uppleva fördelar då de kan köpa billigare rot och rut tjänster när de som ska utföra arbetet har lägre löner än vad svenska infödda och invandrade har. En exploaterande rasism som avslöjas bäst genom utryck som.

 

”I morgon kommer Polackerna och städar.” ”Eller polackerna ska måla om huset åt oss.” = Något som kan jämföras med hur vissa etniciteter i Marknads-liberalernas mecka USA behandlas.

 

”Det är ju bra att de här skattesubventionerna skapar arbeten åt de som nyligen invandrat till Sverige” = Ett enligt mig fullständigt naivt påstående. De har inte invandrat utan gäst arbetar här och de utnyttjas ååå det grövsta av de som förmedlar dem och de som köper tjänsterna.  

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela