sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Prostitutionen är den extremaste formen av kapitalismens lögn

Publicerad 2019-10-21 22:34:00 i Politik ,

Socialismen är beroende av sanningen och kapitalismen av lögnen. Det är just lögnen som gjorde det möjligt att i socialismens namn begå vidriga handlingar. En kan räkna upp många diktaturer som lögnaktigt påstår sig vara socialistiska. Det är just när en börjar påstå att en uppnått ett jämlikt socialistiskt samhälle som det blir en lögn. Det är nämligen inte möjligt att uppnå det. MEN och det finns ett stort JÄVLA MEN och det är att det är en jävla fin tanke som vi bör sträva efter. Men aldrig påstå att vi uppnått. Fakta är att socialdemokratin är det samhälle som kommit närmast det jämlika samhället. Det är för att socialdemokratin tillskillnad ifrån rörelser längre till vänster ser verkligheten som den är och försöker göra det bästa av den. 

Den kapitalistiska lögnen i sin vidrigaste form är när någon säljer sin kropp. För både köparen och säljaren av kroppen måste förhålla sig till det faktum att ägaren av kroppen inte vill ha sex medan köparen. Detta försöker de dölja med marknadsföring om en frivillig transaktion mellan två jämlika parter. En stor lögn då alla egentligen vet att det är fattiga människor som säljer sina kroppar. För övrigt så följer Prostitutionen  samma lögn som kapitalismen alltid gör.  Det vills säga att för att någon ska tjäna ”mycket pengar” så måste fördelningen av arbetets frukter fördelas orättfärdigt.

Tillexempel

När människor i fattiga länder skadas i produktionen av våra trendiga jeans.  Samtidigt somd de endast får smulorna av den vinst samma jeans genererar. Eller bemanningsföretaget (läs slavdrivaren) som tjänar stora pengar på fattiga gästarbetares löner. Precis som mannen köper sig möjligheten att njuta  sexuellt av någon annans kropp. En annan som egentligen inte vill. En annan som bara fått smulor  av de tillgångar som det kapitalistiska systement genereat. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela