sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Obildad medelklass vs obildad arbetarklass

Publicerad 2017-02-05 22:00:00 i Politik ,

Varför är det ofta medlemmar från arbetarklassen som får vara de som enigt den allmänna uppfattningen ska symbolisera och personifierar det obildade ? De som ska beskrivas som rasistiska och intoleranta? 

Jag tänker att det är något som stämmer illa med hur det verkligen ligger till. Jag har tidigare skrivit om ”neger Jobb” Nu ställer jag mig frågan vem är mest obildad? arbetaren som tror invandrare tar deras jobb när det egentligen handlar ofta handlar om ”gästarbetare” som utnyttjas av arbetsgivare genom att de används för att pressa löner och villkor tillbaka. En absolut inte ny strategi men ack så framgångsrik. Så länge arbetare tillåter att olika grupper av arbetare ställs emot varandra. Vore alla arbetare världen över förenade så skulle arbetsgivare inte kunna ställa grupper av arbetare emot varandra. Jag ställe mig frågan hur är det med den obildade medelklassen de som har en relativ låg utbildning kombinerat med relativt hög lön, jag tänker på säljare med flera.  

De köper städning på olika erbjudande sajter på internet där städning erbjuds för så lite som 99 kr h efter rut-avdraget. De köper tjänsten och anser att de bidrar med att skapa arbeten. De menar på fullt allvar att de hjälper människor som är nya i landet att få arbete. När de egentligen anlitat ett företag med oerhört dåliga villkor. Alla som kan minsta lilla om att driva företag (JA det har jag faktiskt insikt och kunskap om) Vet att för en så låg kostnad blir det ingen lön det går att leva på i Sverige. Utan det blir en gäst arbetare ofta kvinna som mycket sannolikt kan ha  lämnat ett eller flera minderåriga barn hos sina föräldrar i hemlandet. De ville betala billigt för sin städning. Det blev inte billigt utan kostnaden fick betalas utav kvinnan som städar och hennes barn. De som köper fick mera kvalitets tid med sina barn när de köpte städ tjänsten. Det billiga pris de önskade minskade radikalt tiden städaren fick tillbringa med sitt/sina barn. Vem är obildad? 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela