sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Radikaliseringen av vita män

Publicerad 2016-11-16 16:50:00 i Politik ,

Vad ska vi göra med alla dessa anti-intellektuella män?

Avståndet vad gäller kunskap & utbildning mellan feminister (Båda män & kvinnor) och de som helt förnekar att det skulle finnas ett patriarkat är så enormt stort. De misstolkar allt som folkvalda politiker som kallar sig feminister säger. Det verkar som om de helt saknar förmågan att förstå. Om någon pratar om patriarkatet, jämlikhet, klass skillnader med mera så går de i försvar och känner sig på hoppade i egenskap av sitt kön & hudfärg. Somliga går så långt som att jämföra feminister med rasister eftersom de gör tolkningen att feminister hatar män (framför allt vita-män) Jag skulle så gärna vilja att dessa i huvudsak vita-män läste en eller två böcker om intersektionalitet. Därefter kan de förhoppningsvis om de är minsta lilla mottagliga för kunskap sluta gå i försvar på ett personligt plan. Sluta dela anti-intellektuella budskap på Facebook där de totalt missförstått politiska budskap. De har ofta missförstått vad politikerna (oftast kvinnliga) säger så brutalt att deras eventuellt mera bildade Facebook vänner skäms å deras vägnar. Ja jag är en av dem som sitter där med mobilen i handen och skäms när jag läser delningar som avslöjar en pinsamt låg bildningsnivå som bäst kan beskrivas som anti-intellektuell. Något de är helt omedvetna om då de trots att de oftast saknar efter gymnasial utbildning anser sig vara så oerhört världsvana och kunniga att alla andra borde lyssna på vad de har att säga och hur de anser att världen ser ut. De verkar vara av uppfattningen att de skulle ha något form av tolkningsföreträde . Jag har själv hamnat i diskussioner med sådana män och bevittnat hur andra hamnat i sådana diskussioner och tvingats ge upp. Då dessa anti-intellektuella män inte förstår att de talar med någon som på heltid studerat relevanta ämnen för diskussionen i flera år på universitetet. De tror att de i alla fall vet bättre vilket är ganska skrämmande. Något som absolut är en inställning som speglar deras uppväxt och privilegierade ställning i den patriarkala könsmaktsordningen de ogiltigförklarar.

Vad gör vi med dem?
Det är skrämmande då de tenderar att bli allt mera aggressiva ju mera motstånd de möter i form  av politiska argument och upplysning. De kränkta vita-männen må vara oerhört barnsliga som upplever sig diskriminerade i egenskap av kön och hudfärg. Men samtidigt kan vi inte bara avfärda dem, då det riskerar att radikalisera dem än mera. Radikaliseringen av vita män syns tydligt i det ökade stödet för Sverige demokraterna. Så frågan är vad gör vi med dem? Om det endast rört sig om män vars bäst före datum passerat så hade vi kunnat vänta på naturens gång . Men tyvärr är allt för många av dem alldeles för unga. Så vad gör vi med dem? 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela