sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Sosse test

Publicerad 2019-12-31 00:26:00 i Politik ,

Det finns flera tester angående partitillhörighet. Men testerna är inte ideologiska tester. Jag ska göra ett enkelt är du socialdemokrat test. 

Fråga 

1 Tycker du att utbildning även universitetsutbildningar ska vara skattefinansierade? 

2 Tycker du att det är bra att vi har en skattefinansierad föräldraförsäkring? 

3 Tycker du att det är bra att vi har en skattefinansierad barnomsorg? 

4 Tycker du att sjukvården ska vara helt skattefinansierad ? 

 Om du svarade ja på någon/några frågorna ovan så är du enligt de flesta människor på jorden en fullfjädrad socialist. Kanske till och med kommunist om du skulle fråga USA presidents väljare och sympatisörer. 

 Vilket är helt rätt och riktigt då dessa reformer är oerhört socialistiska. Trump sympatisörerna har faktiskt rätt i den här frågan. Du är en socialist när du anser att samhället ska driva in skattemedel. För att sedan finansiera enskilda människors akademiska utbildning. Du är socialsist när du vill att samhället ska försörja barn familjer. Du är socialist när du anser att samhället ska betala barnomsorgen åt barnfamiljerna. Du är socialist när du anser att samhället ska garantera alla medborgare en god sjukvård. När du tycker att behov och inte sjukförsäkring eller kapital ska avgöra vem som får vård först. 

Det är väldigt märkligt att så många borgliga väljare tycks älska socialistiska reformer. Som framgångsrikt genomförts av det socialdemokratiska arbetarpartiet. 

Jag önskar mina ytterst få läsare ett gott nytt åt år. 

Mvh Sossen 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela