sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Det är samma fattigdom som städar din villa för 99 kr h som hotar idyllen i ditt villa kvarter.

Publicerad 2019-08-18 21:51:18 i Politik ,

Den politiska debatten idag har blivit så tråkig att jag vill gråta. Det handlar bara om värderingar kultur och etnicitet. Alla problem ska förklaras med kultur och migration, utanförskap. Etniska minoriteter (läs muslim) ges skulden för alla problem som orsakas av dåligt reglerad kapitalism. Precis som i Tyskland på 30 talet (läs juden) som fick skulden för problem orsakade av dåligt reglerad kapitalism. Tänk att det ska vara så svårt att acceptera att nästan all kriminalitet i samhället som radhus männen sitter och skakar som asplöv över. Direkt eller indirekt har ett samband med alkohol och andra droger. Om vi trollade bort alkohol och andra droger skulle en väldigt stor del av all kriminalitet försvinna. Om vi dessutom kunde komma tillrätta med fattigdomen och de växande klass skillnaderna så skulle kriminaliteten som samhällsproblem minska väsentligt. För när i historien har inte socioekonomiskt svaga bostads områden legat i topp när det gäller brottslighet? Men idag målar högern upp det som ett migrations problem. När problemet egentligen är fattigdom. De vill skylla problemen på utanförskap och dålig integration. De vill stoppa mottagandet av flyktingar som flyr för sina liv ifrån krig och förtryck. Men öppnar samtidigt dörren på vid gavel för 100 tusentals löne-dumpare från öst Europa. Något som verkligen hotar vårt samhälle, men som helt lyckats gå medborgarna förbi då de är upptagna med att vara rädda för (muslimen) Tänk att det ska vara så svårt för borgare att se samband. Så svårt för dem att se att samma fattigdom i Östeuropa som möjliggör stämningen av fina villan för en blygsam kostnad. Samtidigt är vad som hotar friden i samma villa idyll. Då samma fattigdom orsakar de stöld turnéer som de öst europeiska ligorna ägnar sig åt. Jag kan inte sluta fascineras av borgares oförmåga att se saker och ting i ett större sammanhang. Oförmågan att se att det finns intresse konflikter. Oförmågan att se att samma fattigdom de ibland gynnas av en annan gång kan missgynna dem. Det kanske är härligt att få köket byggt billigt av polacken och villan städad av den baltiska kvinnan. 

Men om/när de egna barnen inte förmått presterat tillräckligt bra på gymnasiet förr att kunna bli antagna till en universitetsutbildning. 

Så blir det viktigt för dem att kunna få det där första jobbet. Hur ska dem få det om tillgången på billig arbetskraft blivit så stor att ingen vill anställa den där unga killen eller tjejen? Hur ska de som är nya i Sverige som försöker finna ett arbete som de kan försörja sig på? Skulle inte deras chanser öka väsentligt om tillgången på billig importerad arbetskraft upphörde/minimerades? Borgarna själva säger ju att lönearbete är oerhört viktigt för en lyckad integration. Så varför vill de samtidigt tillåta denna lönedumpning? Varför är dem oförmögna att förstå att den där alkoholen de värdesätter så enormt också är medbrottslingen vid rattfyllan, våldtäkterna, misshandeln, dödligt våld osv osv liksom att konsumtionen av det olagliga knarket förutom att ofta orsaka samma lidande som alkoholen. Också har del i konflikterna mellan olika kriminella grupper i de socioekonomiskt svaga bostadsområdena. Jag tror inte borgare har svårt att se sambanden eller att saker och ting hänger samman. Utan de är är borgare för ATT de har svårt att se samband och att saker och ting hänger samman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela