sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Sverigedemokraterna är ett högerparti

Publicerad 2018-10-30 22:23:34 i Politik ,

 

Det är just ett högerparti och deras politiska ideologi är faktiskt inget annat än en fruktansvärt avart till kapitalismen. Där de skyller samhällsproblem skapad av kapitalism och marknadsliberala politikers önskan om att genomföra stora skattesänkningar på etniska minoriteter. För det är skattesänkningar som orsakat flertalet av de hål vi kan se i välfärden där dödligt sjuka tvingas ut i arbete. Där försäkringskassan friskförklarar svårt sjuka människor och fråntar dem deras berättigade ersättning. En ersättning som de blivit lovade i utbyte emot att betala skatt.

 När människor ser denna och annan misär skapad av politiska partier som arbetar på uppdrag av svenskt näringsliv som vill sänka skatten mycket för dem med mycket tillgångar. Men endast ge små smulor i skattesänkningar till dem som röstat fram deras galna marknadsliberalism. Så letar människorna efter ett svar på varför. De vill naturligtvis inte se att den skattesänkning de fått inte var gratis utan nu betalas av de gamla och sjuka som bäst behöver välfärden. Då är det ju tur för dem att det finns flyktingar och etniska minoriteter som en kan skylla dem av kapitalismen orsakade problemen på. Precis som nazisterna gjorde i Tyskland på 1930 talet. Nationalismen är som sagt inget annat än kapitalismens försvarare. Det tråkiga är att så många vanliga människor agerar nyttiga idioter åt dessa högerextremister istället för att inse att vi löntagare har gemensamma intressen oavsett vår etnicitet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela