sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Du som arbetar inom välfärden måste vara förmögen till ett större och mera vidgat perspektiv än andra.

Publicerad 2018-10-30 22:46:12 i Politik ,

 Du som arbetar inom välfärden måste vara förmögen till ett större och mera vidgat perspektiv än andra. Det är inte okej att vara trång i huvudet när du arbetar med oerhört viktiga arbetsuppgifter på uppdrag av Sveriges skattebetalare. Du som utför dessa arbeten ska förstå och kunna redogöra för intersektionalitetsperspektivet. Vad jag menar är att du som arbetar som polis, kriminalvårdare, socialtjänsten, arbetsförmedlingen med mera. Ska förstå att vad du upplever under dina arbetsdagar är inget du kan göra egna enkla tolkningar av. Du ska självklart heller inte sprida dessa upplevelser & tolkningar till allmänheten som sanningar. 

Om vi tar ett exempel med en polis som arbetar i ett område med nästan bara utlandsfödda så är det som händer i det området ingenting som kan beskrivas för den breda allmänheten. Den breda allmänheten förmår ofta inte att se på problematiken ifrån olika synvinklar utan försöker bara förstå. De vill få ett så enkelt svar som möjligt. DU ska alltid stå över sådant. För du vet att det finns ett samband mellan kriminalitet och klasstillhörighet. Du vet att det finns ett samband mellan etnicitet och sannolikhet att tillhöra en viss samhällsklass. Precis som den som arbetar på arbetsförmedlingen vet att även om många av de arbetslösa är utlandsfödda ifrån en viss del av världen. Det är inte så att de människor du träffar är representativa föra alla utlandsfödda i från de länderna. Du ska vara väldigt medveten om att du träffar inte alla de andra från de länderna som faktiskt har ett arbete. Du träffar endast de arbetslösa ifrån de länderna. Precis som polisen och kriminalvårdarna endast träffar de kriminella människorna i från de länderna. Ni träffar inte de som INTE begår brott. Vad ni ser på dagarna är saker ni måste tolka och förstå på ett ödmjukt sätt. Annars har ni inte på sådana arbeten att göra. Ni är helt enkelt inte lämpade att utföra de arbetsuppgifterna om ni inte förmår att tolka erfarenheter utifrån ett större perspektiv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela