sossen.blogg.se

Konflikträdd vänster-sosse med dyslexi skriver blogg. Det är arbetarrörelsen och socialdemokratins förbannade skyldighet att för väljarna tydliggöra den klass konflikt som alltid funnits och alltid kommer finnas i ett Kapitalistiskt system. Skillnaden mellan höger och vänster är förhållningssättet till kapitalismen. Socialdemokratins inställning är att kapitalismen är en usel herre men en effektiv tjänare. Med det menas att det är folket som genom demokratin ska kontrollera kapitalismen. Medan de mera högerorienterade anser att kapitalismen inte behöver tyglas. De menar att vi ska avreglera kontrollen och låta marknadskrafterna mer eller mindre få härja fritt. Den här bloggen är mitt bidrag till att försöka tydliggöra makt strukturerna i samhället.

Kunde LO spenderat medlemmarnas 30 miljoner bättre

Publicerad 2017-12-25 21:03:42 i Politik ,

Inför valet 2018 tänker LO spendera 30 miljoner av medlemmarnas pengar på att försöka få en socialdemokratisk valseger. Många är de borgerliga sympatisörer som ondgjort sig över att LO ger socialdemokratiska partiet ekonomiskt stöd i utbyte emot att driva frågor som gynnar LO medlemmar. Det faktum att alliansen sannolikt fått betydligt mera ekonomiskt stöd i utbyte emot att driva igenom sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar och sänkt resturang moms verkar de vara allt för naiva för att inse. Alternativt anser att det är rätt och riktigt att driva en politik som gynnar dem som redan har mycket på bekostnad av de fattigaste. Men tillbaka till de 30 miljoner LO avser att spendera på en socialdemokratisk valseger 2018. Ligger det i LO medlemmarnas intresse? Alla LO medlemmar röstar ju inte på Socialdemokraterna. Svaret på den frågan måste ju vara får LO medlemmarna valuta för sina pengar? Det får de sannolikt då 30 miljoner är en strunt summa några ynka kronor per lo medlem om du delar den på alla Sveriges LO- medlemmar.
Men jag ställer mig frågan om det inte hade varit bättre att spendera de 30 miljonerna på att synliggöra de osynliga människorna i vårt land. Jag tänker naturligtvis på våra gästarbetare som arbetar för löner det inte går att leva på i Sverige utan att betala skatt i Sverige och utan att få tillgång till våran välfärd. Ofta har de tvingats lämna minderåriga barn i hemlandet för att kunna förse svenska arbetsgivare med billig arbetskraft. Ett synliggörande av dessa människors arbetsvillkor och livsvillkor tror jag skulle gynna LO medlemmarna något oerhört. Jag tror också att om svenska folket verkligen fick det svart på vit hur det förhåller sig så kan alliansen glömma en borgerlig valseger 2018. Folk skulle inse att Sverigedemokraternas skitprat om att konflikten inte skulle ligga mellan höger och vänster är just skitprat. De skulle sannolikt förlora en betydande del av sitt stöd bland LO medlemmarna. Det skulle tydligt framgå vem som tjänar på att skulden läggs på under privilegierade etniska minoriteter. Frågan är om 30 miljoner skulle kunna vända den politiska debatten? Eller behöver vi tre dubbla den till 90 miljoner? Jag tror att oavsett partisympatier så ligger det i samtliga LO medlemmars intresse att synliggöra detta

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela